Artikler

Godt læsestof til rejsen

Nedenstående artikler stammer fra Magasinet Vestkysten, som du kender fra vores tog. Læs her alle de artikler, der handler om Midtjyske Jernbaner, banens historie, det daglige arbejdsliv og hvad man kan opleve langs banen.

God fornøjelse

Vemb bliver privatbanens krydsfelt

Når Midtjyske Jernbaner i Lemvig til december overtager togdriften mellem Holstebro og Skjern får Vemb Station en hovedrolle, fortæller projektchef, der også ser frem til, at privatbanen bliver den første til at anskaffe batteritog i Danmark, og dermed går forrest i den grønne omstilling….

Sikkerhed fremfor alt

Midtjyske Jernbaners tog er hyggelige, men bagved jernbanedriften og togskinnerne ligger et stort arbejde med sikkerhed, når toget kører derudaf….

Oplevelser med toget

Midtjyske Jernbaner tilbyder andet end togtransport fra A til B. Året igennem bruges de karakteristiske togvogne til events, selskaber og andre oplevelser….

Lemvigegnens egen jernbane

Togturen fra Vemb over Lemvig til Thyborøn er også historien om et stædigt lokalsamfund, der ikke ville gå glip af den udvikling, som jernbanerne førte med sig….

Vestjylland set gennem togruden

Siden 1879 har jernbanen mellem Vemb og Thyborøn løbet som en livsnerve gennem landskabet med de små byer, og selskabet med de karakteristiske røde og orange tog er nærmest en institution i området. Nu står jernbanen over for sin første store driftsudvidelse i nyere tid….