Cykelparkering indviet

Midtjyske Jernbaner A/S indvier nye parkeringsfaciliteter for cyklister og sætter samtidigt strøm til vores klimastrategi

Bestyrelsen for Midtjyske Jernbaner A/S inviterede i dag til indvielse af cykelparkeringsfaciliteter ved Lemvig Station kl. 11.30

Når Midtjyske Jernbaner Drift A/S indenfor de kommende år skifter ældre dieseldrevne tog ud med nye batteridrevne tog, vil Midtjyske Jernbaner være de første i Danmark. I forbindelse med overgangen til batteridrift på de strækninger hvor Midtjyske Jernbaner Drift A/S er operatør, vil hele stationsområdet ved Lemvig Station stå over for at udvide infrastrukturen hvad angår adgang til store mængder af strøm, således at også opladning til biler og busser tænkes ind i en helhedsplan.

Som led i den omstilling, hvor klimavenlige løsninger og bæredygtighed har meget høj prioritet, er vi stolte af at have etableret cykelparkeringsfaciliteter som de første i Danmark, hvor man som cyklist gratis kan oplade sin cykel mens man holder parkeret ved Lemvig Station, og hvor cyklen samtidigt er aflåst på en nem og sikker måde.
Opladning sker ved hjælp af et solcellepanel, der er genererer strøm i de lyse timer, og hvor elnettet supplerer, såfremt der ikke tilstrækkelige mængder af lys.

Bestyrelsesformanden for Midtjyske Jernbaner A/S, Arne Lægaard udtaler: ”Vi tror på, at mange, såvel lokale borgere som turister, især i sommerperioden vil benytte sig af dette tilbud, og eventuelt benytte sig af den gratis mulighed på Lemvigbanen med at tage cyklen med i toget – ud i sommerlandet. Vi vil rigtigt gerne promovere denne fornyelse indenfor cykelparkering i relation til offentlig transport, og vi tror på at sådanne faciliteter vil brede sig.”

Projektet er delvist finansieret gennem Trafikstyrelsen.

På billedet ses Arne Lægaard holde tale for de fremmødte, der nød en sandwich og et glas, mens faciliteterne blev besigtigede. Cykel-Mads havde stillet et antal el-cykler til rådighed for indvielsen, så man ved selvsyn kunne se, hvordan systemet fungerer.