Billetsalg i togene på Lemvigbanen stopper til december

Fra 10. december er det ikke længere muligt at købe billetter i Midtjyske Jernbaners tog på Lemvigbanen (Vemb–Lemvig–Thyborøn). Billetautomaterne er nemlig nedslidte, og vedligeholdelsesomkostningerne er blevet for høje. Midttrafik, der er ansvarlig for alt billetsalg hos Midtjyske Jernbaner, anbefaler, at kunderne allerede nu skifter til alternativer som Midttrafik app eller rejsekort. Førtids- og seniorpensionister og borgere, der er fyldt 67 år, har mulighed for at købe pensionistkort.

Billetautomaterne i togene på Lemvigbanen takker af 10. december 2023. Dermed er det ikke længere muligt at købe billetter med kontanter i Midtjyske Jernbaners tog på strækningen Vemb–Lemvig–Thyborøn.

Baggrunden er, at billetautomaterne er slidte og har stigende vedligeholdelsesomkostninger.  Omsætningen i billetautomaterne er beskeden og står ikke mål med udgifterne for at opretholde dem.

Gode billetalternativer
Langt de fleste kunder, der rejser med Midtjyske Jernbaner, køber i dag billet i Midttrafik app eller bruger et rejsekort. Det er gode og i nogle tilfælde billigere alternativer til den enkeltbillet, der hidtil har kunnet købes i billetautomaterne.

Er man fyldt 67 år, førtids- eller seniorpensionist, er det muligt at købe et pensionistkort som papkort.

Det er også muligt at købe billetter i Midttrafik webshop, hvorfra man kan printe billetter, hvis man ønsker det. Alternativt kan man fremvise billetterne på sin mobiltelefon.

På Midttrafiks hjemmeside, midttrafik.dk/billetter, findes mere information om de forskellige billettyper.

Hjælp til rejsekort og pensionistkort m.m.
Midttrafiks mobile kundecenter besøger Lemvig Bibliotek den 23. november kl. 10.00-12.00. Her vil Midttrafik vejlede i billetprodukter og lave rejsekort eller pensionistkort til de fremmødte kunder. Man kan også få hjælp til at installere Midttrafik app m.m.

Har man ikke mulighed for at komme på biblioteket, er man altid velkommen til at ringe til Midttrafik Kundeservice på telefon 70 210 230 for at få hjælp og vejledning.

Vil du vide mere?

Læs mere om billetautomater og alternative billetter på midttrafik.dk/lemvigbanen.

Læs mere om baggrunden for billetautomaternes nedlukning på Baggrund – Midttrafik.